hit tracker
Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ? - Μηχανικοί Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
in

Μηχανικοί Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Ο χώρος συνάντησης των μηχανικών

Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

Last post 06-07-2010 21:50 by guy_fawkes. 25 replies.
Page 2 of 2 (26 items) < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
 • 06-07-2010 11:33 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

  Σταύρο καταρχήν και να γραφτούμε στο ΤΣΜΕΔΕ είμαστε ασφαλισμένοι όσο είναι σε ισχύ το ΜΕΕΠ. Αν δεν είναι σε ισχύ το ΜΕΕΠ δεν ισχύει η ασφάλιση και άρα αυτό το "βρέξει χιονίσει" δεν είναι και τόσο σίγουρο. Βρέξει χιονίσει είναι και το ΤΕΒΕ άλλωστε και για να διαγραφείς από το ΤΕΒΕ είναι κομματάκι δυσκολότερο (πρέπει να κλείσει η επιχείρηση βασικά). Όσο για τις εγγυητικές έχω να σου πω πως είναι πονεμένη ιστορία. Το ΤΣΜΕΔΕ δίνει πλαφόν ποσού εγγυητικών τα 300.000 ευρώ περίπου ενώ για να σου δώσει το ίδιο πλαφόν η τράπεζα θέλει ισχυρή ακίνητη περιουσία (αστική περιουσία δηλαδή όπως σπίτια, καταστήματα κλπ). Αυτό και μόνο είναι τεράστια βοήθεια για κάποιον που είναι στα πρώτα βήματα (όπως εγώ δηλαδή). Μέχρι τώρα όλες μου οι εγγυητικές καλής εκτέλεσης είναι πληρωμένες τοις μετρητοίς στο Παρακαταθηκών & Δανείων (περίπου 5000 ευρώ κλεισμένα λεφτά για 15+ μήνες μέχρι τώρα και μόνο με το Νομαρχιακό Πτυχίο). Ξέρεις πόσο πονάει αυτό; Ειδικά στις μέρες μας και ειδικά σε όσους από εμάς δεν είμαστε κληρονόμοι γραφείων ή ζούμε σε περιοχές με μικρό πελατολόγιο.
  "Η σιωπή μας μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος." Σοφοκλής
 • 06-07-2010 12:03 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

   Μάλλον τα είπα μπερδεμένα και δεν κατάλαβες το πνεύμα της προηγούμενης δημοσίευσης μου. Καταρχήν έλεγα για αυτούς που θέλουν να είναι το ΤΣΜΔΕ το κύριο ταμείο ασφάλισης για εμάς όπως και τους διπλωματούχους. Αυτό σημαίνει πως με την εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ τσουπ θα ασφαλιζόμαστε και στο ΤΣΜΔΕ (δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά για χάριν απλοποίησης) και θα δίναμε συνεχώς και αδιαλείπτως φουσκωμένες εισφορές μέχρι τη σύνταξη. Αυτό δε μου αρέσει και το θεωρώ λάθος και για τους διπλωματούχους. Δεν γίνετε να μένεις άνεργος και να πληρώνεις εισφορές. Αυτό είναι κατάλοιπο του 1950 που οι μηχανικοί είχα πάντα δουλειά. Στο ΤΕΒΕ απεναντίας έχεις εναλλακτικές πχ αδρανοποίηση της εταιρείας για όσο χρειαστεί και μετά όταν προκύψει δουλειά επανενεργοποίηση της.

  Στα δημόσια έργα έχεις απόλυτο δίκιο και αυτό εννοούσα και πριν. Το ΤΣΜΔΕ είναι μεγάλη ευκολία. Οι εγγυητικές από τράπεζες είναι μεγάλος βραχνάς και σε φέρνουν σε μειονεκτική θέση απέναντι στον άλλο που τις έχει τσάμπα και βερεσέ.

   

  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • 06-07-2010 12:49 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

   Καλημερα. Νομιζω πως το θεμα ειναι "ουτοπικο" για εμας. Πολυ απλα ξερουμε ολοι τους λογους και το γιατι μεχρι τωρα δεν ηθελαν να ειμαστε "μαζι",αλλα μαλλον αυτο ανηκει στο παρελθον λογο και της οικονομικης καταστασης στη χωρα. Το θεμα ειναι αυτο που αναφερει και ο Σταυρος, οτι δεν ειναι δυνατον να πληρωνεις εισφορα με το καλημερα και χωρις να λαμβανετε υποψιν, π.χ αν εισαι ανεργος... Τελικα, πρεπει να βρεθει καποια στιγμη η λυση (αν κανει πισω ποτε το ΤΕΕ) και να υπαρχει "Ενιαιο Ταμειο" και οχι να αντιμετωπιζουν τους Μηχανικους ΤΕ σαν "ξενο σωμα".

 • 06-07-2010 12:54 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

  Μπορειs ομωs να κερδιζειs ασφλιστικα μετρα κατα ΤΕΒΕ  μηδαμινο κοστοs...

 • 06-07-2010 13:07 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

  Τι εννοείς;
  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • 06-07-2010 13:33 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

   Αυτο ακριβωs-δεν μπορει να καταβαλειs εισφορεs οταν εχειs λιγα εσοδα

  Προσφυγη στην Ριανκουρ κλπ

 • 06-07-2010 14:12 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

   Τι να το κανετε ττο ΤΣΜΕΔΕ ρε παιδια??Θελετε να πληρωσετε τζαμπα λεφτα εως που να βγειτε συνταξη?Μια χαρα εχουμε το ΤΕΒΕ.Πας στους γιατρους οποτε θελεις χωρις ραντεβου και δεν πληρωνεις τιποτα.

 • 06-07-2010 14:51 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

  Καλό το ΤΕΒΕ αλλά το ΜΠΑΜ το γλιτώνει δε το γλιτώνει...
  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • 06-07-2010 14:56 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

   Aυτο να μου πεις..δυσκολα τα πραγμματα ...

 • 06-07-2010 21:50 In reply to

  Re: Τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ?

  Δυστυχώς ναι...
  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Page 2 of 2 (26 items) < Previous 1 2
© 2009 engineertech.gr
Powered by Community Server (Non-Commercial Edition), by Telligent Systems