hit tracker
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Μηχανικοί Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
in

Μηχανικοί Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Ο χώρος συνάντησης των μηχανικών

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Last post 04-11-2011 10:04 by Georgor. 41 replies.
Page 1 of 3 (42 items) 1 2 3 Next >
Sort Posts: Previous Next
 • 08-11-2010 12:15

  ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   Μεγαλο προβλημα εχει προκυψει, καθως το κτηματολογιο μετα απο πιεση του ΤΕΕ δεν δεχεται πλεον τα διαγραμματα γεωμετρικων μεταβολων απο πολιτικους Μηχανικους ΤΕ ερμηνευοντας το ΒΔ του 72 οπως θελει .Σημερα πλεον κανεις δεν κανει αυτοτελη τριγωνισμου αφου υπαρχουν τα GPS .Παλι ο νομος του ισχυρου περασε σα αυτην την μπ...χωρα.Κανεις δεν σκεφτεται ουτε τους πολιτες που ταλαιπωρουνται,  ουτε τους συναδελφους που σε αυτη την δυσκολη οικονομικη συγκυρια τους κλεινουν αλλη μια πορτα

 • 08-11-2010 12:37 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Συνάδελφε καλώς ήρθες στο foroum!

   Το θέμα το γνωρίζω κι εγώ με λίγα λόγια με βάση το ΤΕΕ και όχι το Νόμο οι πολιτικοί μηχανικοί ΤΕ δεν μπορούν να υπογράφουν διορθώσεις δηλώσεων κτηματολογίου σωστά;

  Με τους τοπογράφους ΤΕ τι γίνεται;

   Συνάδελφε αγώνα! Συμμετοχή σε αγωγές, επιστολές κλπ τόσα χρόνια δεν προ νοήσαμε ούτε για τα βασικά, δυστυχώς! αγώνα τώρα μέχρι τελικής πτώσεως....!!!!!

 • 08-11-2010 12:47 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Συνάδελφε να ξέρεις ότι η εξάρτηση ενός τοπογραφικού διαγράμματος (ΕΓΣΑ 87 ή ΗΑΤΤ) δεν  αποτελεί αυτοτελή τριγωνισμό.

  Αυτοτελή τριγωνισμό κάνουμε όταν θέλουμε να ορίσουμε ένα νέο επίσημο τριγωνομετρικό σημείο (ΓΥΣ), (ΟΚΧΕ) και την διόρθωση αυτού με την μέθοδο των ελάχιστων τετραγώνων. Με λίγα λόγια αν σου ζητήσουν (αφορά εργασία του κρατους ΓΥΣ ή μελετών του δημοσίου ΟΚΧΕ ) να ιδρύσεις νέο τριγωνομετρικό σημείο της ΓΥΣ  η του ΟΚΧΕ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ (ΒΔ 72) 

   

   ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ η εξάρτηση ενός τοπογραφικού διαγράμματος από το ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ τριγωνομετρικό δίκτυο της ΓΥΣ η του ΟΚΧΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟ. Αποτελεί απλή πολυγωνομετρία (γίνεται με απλή όδευσης η με την μέθοδο των τριών θεμελιωδών προβλημάτων - τριγωνισμός πχ οπισθοτομία ) ή όπως σωστά επισήμανες με την νέα τεχνολογία GPS δε χρειάζεσαι ούτε αυτά να γίνουν.

   

   

  ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ απο το ΥΠΑΡΧΟΝ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ , ειτε εισαι  πολιτικος μηχανικος τε ειτε εισαι τοπογραφος μηχανικος τε

  Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσεις την ΕΕΤΕΜ να το διευθετήσει.  
  Cleaver = Μπαλτάς.
  CMSc = Cleaver Master of Science
  αλλιώς μπαλτομαστερ με ολίγον μοροπούλου
 • 08-11-2010 13:14 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   Ο Engineer318 το εθεσε πολυ σωστα το θεμα.

  Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να συνεχισεις τις δουλειες σου και αν σου φερουν αντιρηση στο κτηματολογικο γραφειο θα επικαλεστεις αυτα που σου εγραψε ο συναδελφος engineer318 και αν εξακολουθησει ο υπαλληλος να σου λεει το δικο του ποιημα τοτε κανε μια επισκεψη στο κτηματολογικο γραφειο με το δικηγορο σου, να τον ενημερωσει οτι θα κινηθεις δικαστικος γιατι φερει την ευθυνη για το οτι χανεις τις δουλειες σου και συνεπαγεται με χρηματα.      

 • 08-11-2010 13:25 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   παιδια εχει  στειλει εγγραφο το κτηματολογιο α.ε. προς ολα τα κτηματολογικα γραφεια και τα γυριζει πισω με την ενδειξη "τυπικη ελλειψη"

 • 08-11-2010 17:44 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Συναδελφε, DASKOS, αυτο που περιγραφεις πιο πανω σου εχει συμβει δηλ. να σου στειλουν πισω τα τοπογραφικα διαγραμματα με την ενδειξη τυπικη ελλειψη; 

  Απο οσο ξερω η ΕΕΤΕΜ εχει στειλει καποιο εγγραφο στο κτηματολογιο, τωρα τι εχει γινει δεν το ξερω. 

 • 08-11-2010 18:03 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   εχει συμβει σε εμενα και σε τρεις συναδελφους την τελευταια εβδομαδα...

 • 08-11-2010 18:48 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Πρεπει να μιλησεις με την ΕΕΤΕΜ, αν την απαντηση τους σου την εδωσαν με καποιο εγγραφο στειλτο και αυτο.

       

 • 08-27-2010 15:59 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Αυτό συμβαίνει με Πολιτικούς Μηχανικούς ΤΕ ή και Τοπογράφους? Ρωτάω γιατί η ισχύουσα νομοθεσία (ΒΔ) στις τοπογραφικές εργασίες ΔΕΝ διαχωρίζει τις δυο ομάδες.
  Πάντως, εξάρτηση από υπάρχον δίκτυο δε σημαίνει ΜΕΤ.
  Μήπως εχει μιλήσει κανείς με την ΕΕΤΕΜ; ΄
  Ένας συνάδελφος Τοπογράφος επικοινώνησε με την Κτηματολόγιο και η απάντηση ήταν ότι οι επιστολές του ΤΕΕ και του ΠΣΔΑΤΜ εχουν σταλεί προς ερμηνεία και διευκρίνιση στο ΥΠΕΚΑ. Δηλαδή δεχτήκαν οδηγία και την εφαρμόζουν, παρά την παραδοχή τους οτι χρήζει ερμηνείας!!
   
  Πρεπει να ανοίξει σχετικό post ΚΕΝΤΡΙΚΑ στην σελίδα, ειναι σημαντικό! η ΕΕΤΕΜ φαίνεται να αδρανεί!

 • 08-27-2010 17:15 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   Καλώς ήρθες συνάδελφε Georgor στο forum..

  Πράγματι είναι σημαντικό ζήτημα αφού κ η επεξήγηση του συναδέλφου Engineer318 είναι σαφέστατη..

  Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει περισσότερα ας αναπτύξει το θέμα..

 • 08-27-2010 18:33 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Συνάδελφε Georgor καλώς ήρθες στο forum! Tα λεγόμενα του Εngineer318 αφορούν και τοπογράφους ΤΕ.  Καλό είναι από Δευτέρα να επικοινωνήσουμε με ΕΤΕΕΜ. Πάντως Το ότι έχει σταλεί στο ΥΠΕΚΑ είναι θετικό προς το παρόν διότι δεν βρίσκουν πάτημα για να μας αποκλείσουν.

 • 08-27-2010 19:44 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Αγαπητέ GEO, δυστυχώς την κίνηση της Κτηματολόγιο καθε άλλο παρά θετική μπορώ να την εκλαβω, αφού προς το παρόν όπως προανέφερα, εφαρμόζουν τα φιρμανια του ΤΕΕ και του πσδατμ κατα το δοκουν. Αν πιστεύουν, όπως λένε, ότι χρήζει διευκρινισης, τότε γιατί το εφαρμόζουν; Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απο ότι φαίνεται, αφού το Κτηματολόγιο είναι απο τα λίγα πλέον που εχου ψωμί, και για αυτό κατα την άποψη μου, μας βάζουν τρικλοποδιές με τέτοιες καθυστερήσεις και ρεζιλεματα προς τους πελάτες μας. Διαφυγοντα κέρδη και συκοφαντηση του κλαδου μας λοιπόν. Αλήθεια, το ΤΕΕ ακόμα κ αν αυτοαποκαλειται σύμβουλος του κράτους, έχει δικαίωμα να διατάζει με τέτοια σημειώματα τις υπηρεσίες, και αυτές να συμβουλευονται το υπουργείο;;;; Το ανάποδο δεν έπρεπε να γίνει; Παιδιά ξυπνηστε, εδώ υπάρχει πανικός στο ποιος θα πρωτοπρολαβει!!! Όλα τα αλλά είναι για τα ματιά του κόσμου!!! τηλέφωνα όλοι παντού απο Δευτέρα!
 • 08-27-2010 19:56 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   Δυστυχως αυτα που γινονται εδω δεν γινονται ουτε στην Ουγκαντα.Δε μπορω να καταλαβω σε μια πολιτεια  υποτιθεται ευνομουμενη με ποιο δικαιωμα ,με τι νομο, θα σου πει οτι απο δω και περα δεν μπορεις να κανεις κατι το οποιο εκανες χρονια.Εγω νομιζω εχει να κανει πιο πολυ με τα δικαιωματα του πολιτη .Κατα την γνωμη μου πρεπει να παμε στα ευρωπαικα δικαστηρια οσο παει μονο εκει θα βρουμε το δικιο μας ,εδω μην περιμενετε.........

 • 08-27-2010 20:02 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

   *** Εγω αυτό που έχω να προτείνω σε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς είναι οτι πρέπει όλοι μας να πάμε αμέσως να σπουδάσουμε νομικά ως 2ο πτυχίο γτ το πρώτο δεν μας φτάνει και ουτε έχουμε τόσα λεφτά για δικηγόρους. Μας έχουν καταντήσει να ασχολούμαστε ολη μέρα με τους νόμους και το σύνταγμα. Αυτή είναι η Ελλάδα που φτιάξαμε κύριοι

   

  "Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος
  στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο
  που φέρεται στα ζώα"
  -Μαχάτμα Γκάντι
 • 08-27-2010 22:19 In reply to

  Re: ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Μόλις διάβασα ένα post του GRTOPO στο Μηχανικός.gr σχετικά με τα τοπογραφικά. Με λίγα λόγια παραπονιέται γιατί τώρα που δεν έχει δουλειές, οι πολ. μηχανικοί το έχουν ρίξει κατά κόρον στα τοπογραφικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν και ζητάει να γίνει διαχωρισμός των επ. δικαιωμάτων των ειδικοτήτων. Οπως καταλαβαίνετε αυτό θα είναι γενικό και όχι μόνο του συγκεκριμένου, και βέβαια επειδή έπεσε στο αυτί του ΤΕΕ, όπως πάντα αυτό προτίμησε να δώσει την "δίκαιη" λύση. Να στείλει τις διαταγές προς τις υπηρεσίες ώστε να δημιουργούν προβλήματα στους συναδέλφους ΤΕ.

  Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

  Στην αρχή γελάνε μαζί σου, ύστερα σε πολεμούν, μετά νικάς (Μαχάτμα Γκάντι)
Page 1 of 3 (42 items) 1 2 3 Next >
© 2009 engineertech.gr
Powered by Community Server (Non-Commercial Edition), by Telligent Systems